Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet de spørsmålene vi ofte får, slik at du enkelt kan finne svaret på dem.

Generelle spørsmål

For å logge inn på aapw.no og handle i vår nettbutikk, må du være bedriftskunde hos oss. Dersom du ønsker å bli det, kan du ta kontakt med oss.

Om du er privatperson og ønsker å handle til deg selv, kan du besøke nettbutikkene til de ulike merkevarene:


Ja, du kan legge inn både små og store bestillinger i vår B2B-portal - men du må være kunde hos oss for å få logget inn.


Alle returer må godkjennes på forhånd. Les mer om våre retningslinjer for retur.


Dersom dere mottar produkter med feil eller mangler, kan dere reklamere på dem. Reklamasjoner må godkjennes på forhånd. Ta kontakt med oss på e-post (post@aapw.no) så hjelper vi deg.
Produktveiledning

Vi har flere plagg som kategoriseres som Multinorm, og dermed har flere sertifiseringer. Muli Plus EXT er den nyeste, og kombinerer avansert beskyttelse og god stretch.


Velg en vest som passer din vektklasse. Dette er viktig for å få nok oppdrift om du faller i sjøen. I tillegg er det viktig å huske at flytevester kun skal brukes av de som er svømmedyktige og i nærhet til land. Dersom du ikke kan å svømme, eller skal ferdes langt fra land, må du alltid bruke redningsvest.


Det er ingen godkjenninger som spesifikt gjelder offshore bransjen, og ulike arbeidsplasser har ulike krav til bekledning. Det er mange som bruker flammehemmende kjeledresser med reflekser som Gulf, Fram eller Northsea, men her er det viktig at du sjekker hva som passer kravene på din arbeidsplass.


Vi har flere kolleksjoner fra Aalesund Oljeklede som er sertifisert i henhold til ISO 14116 (begrenset flammespredning). Sjekk ut vår produktoversikt eller ta kontakt dersom du ønsker hjelp til å finne den kolleksjonen som passer dere best.


Det er mulig kolleksjonen eller de bestemte produktene er utgått. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne noe tilsvarende.


En automatisk utløser vil blåse opp vesten når den kommer i kontakt med vann. Vester med manuell utløser er spesielt designet for situasjoner der man ikke vil at vesten skal blåse seg opp automatisk ved kontakt med vann. Da må brukeren selv dra i utløseren for at vesten skal blåses opp. Vester som dette brukes for eksempel av helikopterpiloter og passasjerer, der de er avhengig av å komme seg ut av et lite rom før vesten blåses opp. En Hammar-utøser er en hydrostatisk utløser som reagerer på trykk og ikke fukt eller vann. Den brukes i situasjoner der man ønsker å reduserer sannsynligheten for at lungen blåses opp uønsket, for eksempel på grunn av mye regn eller sjøsprøyt.